Krásu Otrokovic odhalí nové turistické stezky

foto: město Otrokovice
OTROKOVICE – V sobotu 30. dubna se prvním jarním výšlapem otevřou Stezky Branou do Chřibů. Tři značené okruhy tvořící pomyslnou bránu do Chřibů začínají u lávky pro pěší u přístaviště Baťova kanálu v Otrokovicích.

Právě od otrokovického Baťova kanálu můžete po červené trase zamířit na Bělov. Oranžová vás potom zavede na Žlutavu, kde se dá napojit na žlutě značenou Stezku Nové Dědiny. Všechny trasy jsou určeny jak pro pěší turistiku, tak pro horskou cyklistiku. Vedou především po polních a lesních cestách, takže se krásně vyhýbají silniční dopravě.

Slavnostní začátek výšlapu je naplánovaný na 14:00 hodin v přístavišti. V tamním infocentru si všichni jeho účastníci mohou vyzvednout poukázky na speciality z udírny, na pivo nebo nealkoholické nápoje. Děti se můžou těšit na drobné dárky a v Bělově na skákací hrad a spoustu dalších zábavných aktivit.

Trasa výšlapu povede z Otrokovic přes motokrosový areál na Žlutavě. Tam se od 14:30 do 16:00 hodin bude podávat drobné občerstvení. Něco na zakousnutí dostanete také na hasičském hřišti v Nové Dědině a v obecním areálu v Bělově, kde bude cíl výšlapu. Pro vytrvalé turisty potom v bělovském areálu zahraje od 16:00 hodin bigbítová kapela z Napajedel The Pohoda. Ti vytrvalejší potom můžou zamířit za zábavou až do Nové Dědiny.

„Termín posledního dubnového dne jsme nezvolili náhodou. Po cestě budou v okolních obcích k vidění i závěrečné přípravy na filipojakubskou noc, která začne průvodem a následným pálením čarodějnic. Stejně jako finále příprav stavění máje“, uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Na vzniku 22 kilometrů Stezek Branou do Chřibů od podzimu pracovali zástupci vedení města, obcí, Otrokovické Besedy a společnosti Mapujme.cz. „Jejich trasy jsme volili vesměs neprobádanou krajinou podhůří Buchlovských hor směrem na Bunč, odkud se větví řada turistických stezek pro pěší i cyklisty. Mapa a další informace jsou na webu www.branoudochribu.cz,“ řekl jednatel Otrokovické Besedy Filip Pastuszek.

O den později, v neděli 1. května, se nejen obyvatelé Otrokovic můžou těšit na další novinku. Otevře se totiž nový městský turistický okruh. Trasa značená charakteristickým červeným „B“ je cílena hlavně na příznivce baťovské historie a architektury. Turisté se na zhruba tříkilometrovém okruhu seznámí s nejzajímavějšími památkami, které vznikaly v časech, kdy se městská část Bahňák jmenovala Baťov.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x