Krizový štáb jednal ve Valašských Kloboukách o aktuální situaci ohledně koronaviru

Foto: MěÚ Valašské Klobouky
VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboucká starostka Eliška Olšáková svolala Krizový štáb obce s rozšířenu působností k jednání o epidemiologické situaci a souvisejících opatřeních. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Zvonková.

Přítomní byli informováni o připravenosti složek integrovaného záchranného systému, o distribuci respirátorů pro školská zařízení, opatřeních realizovaných při krajských a senátních volbách a o dalších tématech. Krizový štáb rovněž zřídil stálou pracovní skupinu, jejímž účelem bude operativně řešit požadavky, které budou s nouzovým stavem přicházet.

„Zhodnotili jsme, že organizace napříč veřejnou sférou už s opatřeními k minimalizaci rizika přenosu onemocnění COVID-19 intenzivně pracují. Ve svých provozech standardně poskytují lidem prostředky k dezinfekci rukou a ošetřují také společné prostory, výtahy a další místa, interiéry sanitek se dezinfikují ozónem a podobně. Aby byla zachována akceschopnost integrovaného záchranného systému, pracují hasiči a policisté rozdělení na dvě skupiny a podle možností jsou zaváděna další režimová opatření,“ řekla Eliška Olšáková.

V případě podezření či prokázání nákazy se postupuje podle pokynů Krajské hygienické stanice Zlínského kraje. Podobně je tomu i u kloboucké základní školy, kdy se onemocnění potvrdilo u několika žáků i pracovníků. Podle informací od vedení školy zde už dva týdny pracuje školní krizový štáb, který komunikuje s rodiči, dětskými lékaři i krajskou hygienou. Kvůli karanténě pracovníků školní kuchyně je zabezpečováno náhradní stravování.

Dalším bodem zasedání byly informace o situaci v místním zdravotnictví, zejména o přijatých hygienických opatřeních na valašskokloboucké poliklinice a u zdravotní dopravní služby. Vzpomenuta byla i praxe při testování osob s podezřením na onemocnění COVID-19, kdy docházelo ke změně pravidel pro karanténu u bezpříznakových případů.

Pracoviště krizového řízení bude v nejbližších dnech řešit distribuci ochranných pomůcek ze státních rezerv, má se jednat o respirátory pro učitele.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x