Kroměříž ocení profesionály i dobrovolníky, kteří pomáhali při povodních. Jak?

Povodně v Kroměříži způsobily značné škody. Foto: město Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Silné deště a následné povodně uprostřed září přinesly spoustě lidí nepříjemnosti a komplikace. Měly ale i pozitivní stránku. Ukázaly, že někteří lidé jsou ochotní pracovat nad rámec svých povinností a nezištně pomáhat.

„Jako poděkování všem, kteří se podíleli na realizaci preventivních opatření i následné likvidaci škod a problémů, ať už z pozice své profese nebo jako dobrovolníci, jsme ve spolupráci s Domem kultury v Kroměříži připravili koncert Olgy Lounové. Ten bude příležitostí k přátelskému setkání, které bude koncertu předcházet, a zároveň k předání mimořádných ocenění města Kroměříže,“ řekl radní Jiří Kašík.

Koncert se uskuteční 5. listopadu v Divadelním sále Domu kultury v Kroměříži. Na programu večera bude předání děkovného listu jednotkám sboru dobrovolných hasičů a udělení mimořádných ocenění města Kroměříže ve formě stříbrné Pamětní medaile s motivem Karla Mináře. „Velmi si vážíme snahy a ochoty našich spoluobčanů pomáhat v průběhu povodní i po nich, ať už se jedná o přímou pomoc na inkriminovaných místech nebo podporu finanční, materiální či mentální. Děkujeme všem,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný.

V Kroměříži způsobily při zářijové povodni problémy především menší vodní toky – Kotojedka, Zacharka a Vážanský potok. Výsledkem byly zatopené domy, průmyslové objekty i automobily ve Vážanech, Kotojedech, v lokalitě Altýře, Pekelce i na sídlišti Zachar. Největší škoda na majetku města či jeho organizací vznikla v zatopeném domově pro seniory v místní části Vážany.

Zdroj: město Kroměříž