Kroměřížský zámek skočí přímo do pohádky

foto: Arcibiskupský zámek a zahrady Kroměříž
KROMĚŘÍŽ – Bylo, nebylo, za sedmero horami a sedmero řekami stál zámek Kroměříž. Tak by mohla začínat pohádka, která malé princezny a prince vtáhne přímo do děje v neděli 21. srpna.

Která malá holčička nesnila o tom, že z ní jednou bude princezna? A který chlapec občas nezatoužil bojovat s draky s zářivé zbroji? Myslíte si, že jde jen o pohádku? Máte pravdu, ale tahle je něčím speciální. Děti se totiž stanou její součástí.

Na opravdovém zámku Kroměříž se odehraje opravdová pohádka Čertův poklad. Ta v neděli 21. srpna vtáhne všechny malé návštěvníky do zamotaného a veselého příběhu, ve kterém nebudou chybět princezny, princové ani draci.

Jde o ojedinělý projekt, kdy se pohádka nehraje na pódiu, ale děti se ponoří přímo do hlubin zámku, kde na ně v jednotlivých komnatách, sklepeních a dračích slujích čeká rozplétající se děj zamotané pohádky.

Příběh Čertův poklad se odehraje v prostorách Sala terreny kroměřížského zámku. Zde se malí příchozí dozví, že princezna Jasmína netrpělivě očekává svého ženicha. Aby ale poznala jeho opravdovou povahu, vymění se se svou služkou Žofií. To ale ještě neví, že stejný nápad dostane také princ a jeho sluha. A aby toho nebylo málo, princezninu ruku už pan král přislíbil drakovi.

Jak pohádka dopadne a kdo má upřímné srdce, se dozvíte tuto neděli v 9:30, 10:45, 14:00 a v 15:15 hodin. Vstupné přímo do pohádky činí 110 korun a pokud se rozhodnete vydat za dobrodružstvím, pamatujte na to, že je nutná rezervace. Tu můžete provést buď na telefonním čísle 604 381 520, nebo na emailu agentura.veronika@centrum.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x