Kvůli sportovním sázkám přišel mladík ze Zlínska o více než půl milionu. Peníze navíc nebyly jeho

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality se zabývají neobvyklým případem podvodu souvisejícího se sportovními sázkami prostřednictvím aplikací na internetu. Mladík ze Zlínska se v touze po větší výhře spojil s údajným poradcem, který mu měl pomoci peníze zhodnotit. Podílu z výhry se ale nedočkal...

Mladý, teprve devatenáctiletý muž z obce na Zlínsku občas vsadil na pár sportovních utkání. Podařilo se mu v krátké době vyhrát několik desítek tisíc korun, což zveřejnil přímo v aplikaci. Na základě této vysoké výhry se mu ozval jiný sázející, který mu nabídl zhodnocení peněz dalšími tipy na vítěze sportovních utkání.

Odměna pro něj měla být 50 procent z případných výher, v případě prohry potom vrácení peněz sázejícímu,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Zpočátku spolupráce fungovala, ale po několika dnech přestal poradce posílat peníze z výher. Stále však trval na své provizi a dalších poplatcích. Mladý muž se proto po několika urgencích obrátil na policii. „Celkově přišel o 558 tisíc, které si půjčil ze spořicího účtu svého otce,“ upřesnila Kozumplíková.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod. Pachateli v tomto případě hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ dodala policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x