Lávka na trase páteřní cyklostezky z Otrokovic projde rekonstrukcí

Foto: Město Otrokovice
OTROKOVICE – Lávka přes Dřevnici na trase páteřní cyklotrasy z Otrokovic na Napajedla, kterou v létě využívají tisíce cyklistů, se začne v polovině února opravovat. Dostane nový povrch a nájezdy.

Nevyhovující stav nájezdních ploch, které byly příliš příkré a často způsobovaly komplikace projíždějícím rodičům s dětmi či méně zdatným cyklistům, a stav dřevěné podlahy na hraně životnosti vedly otrokovické radní k rozhodnutí o rekonstrukci lávky.

Jedná se o poslední lávku před soutokem Dřevnice s řekou Moravou, která se nachází na trase páteřní cyklostezky z Otrokovic na Napajedla a dále na Uherské Hradiště. V létě tudy projedou tisíce cyklistů. „Vzhledem k vytíženosti na frekventované trase bylo naším záměrem vybudovat lávku novou, to nám ale nedovolují majetkové poměry v lokalitě. Po zvážení všech možností jsme se rozhodli investovat do této stávající,“ vysvětlila starostka města Otrokovice Hana Večerková.

V případě, že by město do opravy lávky nyní neinvestovalo, mohla by se v krátké době dostat do havarijního stavu a hrozilo by její uzavření pro veřejnost. „Cyklisté by tak museli vjíždět na hlavní silnici, což by představovalo značné riziko,“ dodala Večerková.

Rekonstrukce bude zahájena ve druhé polovině února a potrvá do května 2022. Celková částka rekonstrukce bude v přibližné výši 800 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x