Lávka přes Moravu v Otrokovicích je znovu otevřena

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Lávka přes řeku Moravu v Otrokovicích je opět otevřena. Její generální rekonstrukce je kompletně dokončena, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Pastuszková.

Oprava byla rozdělena na dvě části. Část lávky přes suchý poldr již byla opravena v roce 2019, její druhá část přes řeku Moravu se dočkala opravy nyní. Práce začaly ke konci června s předpokládaným dokončením v polovině září. „Termín se podařilo dodržet. Klimatické podmínky byly příznivé, takže nedošlo k žádným průtahům,“ uvedl Erik Štábl z odboru rozvoje města.

V uplynulých letech byla lávka opravována dílčími drobnými zásahy, které však nemohly zabránit poškozování nosné konstrukce. Před generální rekonstrukcí vykazovala známky značného poškození.

„V rámci prací byla provedena její generální oprava, která spočívala zejména v kontrole dotažení kotevních šroubů včetně šroubových a svarových spojů hlavní nosné konstrukce. Byla provedena demontáž stávajícího zábradlí, mostovky a mostin, a provedení nového zábradlí na lávce dle současných předpisů. Následně byla provedena náhrada příčníků, dále nová mostovka a mostiny včetně impregnace, došlo k celkové obnově nátěrů ocelových konstrukcí a obnově betonové nástupní rampy a schodiště. Opravena byla rovněž kabelová lávka a další,“ vyjmenoval dokončené práce na rekonstrukci lávky Erik Štábl.

Oprava druhé části lávky vyšla otrokovickou radnici na bezmála 3,5 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x