Lávka přes řeku Moravu v Otrokovicích je opět otevřena

Foto: MěÚ Otrokovice
ZLÍN - Vzhledem ke snížení hladiny vody se opět otevřela lávka přes řeku Moravu v Otrokovicích. Lávka byla z bezpečnostních důvodů uzavřena ve čtvrtek 15. října na pokyn pracovní skupiny povodňové komise, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Pastuszková.

„Stav naplaveného dřeva pod lávkou bude monitorován a v nejbližších dnech bude odstraněn,“ uvedl Petr Zakopal, vedoucí krizového oddělení Městského úřadu Otrokovice.

„Ráda bych poděkovala zaměstnancům Městského úřadu Otrokovice, pracovníkům Technických služeb Otrokovice, dobrovolným hasičům a pracovníkům společnosti Moravská vodárenská, kteří se aktivně podíleli na řešení povodňové situace uplynulých dnů,“ sdělila starostka města Hana Večerková, která je zároveň předsedkyní povodňové komise města. Doplnila, že nepřetržitá pohotovost komise byla držena od 14. do 18. října 2020, kdy řeky Morava a Dřevnice dosahovaly až druhého stupně povodňové aktivity.

V sobotu 17. října zanikl 1. stupeň povodňové aktivity na řece Dřevnici, v neděli 18. října zanikl 1. stupeň i na řece Moravě. Ačkoliv povodně drobné škody na území našeho města způsobily, tentokrát se podařilo větším škodám zabránit.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x