Lékaři z Baťovy nemocnice opět lákají na besedy v Gulliveru

foto: KNTB
ZLÍN – Po prázdninové pauze se opět rozjíždějí přednášky a besedy odborníků z Krajské nemocnice T. Bati ve zlínské Velkokavárně Gulliver. V rámci cyklu „Na zdraví!“ se tentokrát návštěvníci mohou těšit na tři pondělní přednášky pod taktovkou lékařek.

Besedy s odborníky z Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně, které příznačně nesou titul „Na zdraví!“, začaly ve zlínské Velkokavárně Gulliver už vloni v lednu. Za tu dobu se v prostorách kavárny představilo 14 osobností z různých oblastí medicíny. A teď jsou po prázdninové přestávce besedy zpátky. Na podzim se návštěvníci mohou těšit na společnost tří lékařek.

Už dnes, tedy v pondělí 23. září, si příchozí vyslechnou zajímavosti z oblasti onkologické léčby. S přednáškou „Onkolog vyléčí téměř vše – pacient ale musí přijít včas“se představí primářka Onkologického oddělení KNTB Markéta Pospíšková. Vynikající onkoložka bude hovořit o příčinách vzniku onkologického onemocnění, o prevenci nebo mýtech spojených s touto nemocí.

Další pondělní beseda je na programu 7. října. Věnovat se bude důležitému tématu kojení. Povede ji lékařka Novorozeneckého oddělení KNTB Marcela Pekařová. Během přednášky „O kojení napříč generacemi i prostředím“ mimo jiné prozradí, jak zázračnou tekutinou je mateřské mléko a co vše může ovlivnit.

A do třetice listopadové setkání. Téma diabetes neboli cukrovka otevře 25. listopadu diabetoložka Pavla Gogelová s přednáškou „I s cukrovkou se dá žít sladký život…“. Vzniká cukrovka opravdu z nadměrného příjmu sladkého? Jak to, že dědeček má léky a vnučka potřebuje inzulín? A co naše další děti – budou mít také cukrovku? Odpovědi na spoustu podobných otázek mohou zájemci najít právě ve Velkokavárně Gulliver.

A v kolik hodin vlastně do kavárny přijít? Je to jednoduché, všechny přednášky začínají vždy v 18:30 hodin.