Letní provoz MHD bude ve Zlíně a Otrokovicích fungovat do 11. března

Letní provoz MHD bude prodloužen do 11. března. Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN, OTROKOVICE - Současný mírně omezený provoz MHD ve Zlíně a Otrokovicích v pracovních dnech na rozsah podle jízdních řádů pro letní období bude prodloužen do pátku 11. března.

Tzv. letní provoz MHD, který byl zaveden 26. ledna 2022 a měl skončit 28. února, bude prodloužen ještě i na prvních devět pracovních dnů v březnu, tedy do pátku 11. března. Důvodem je přetrvávající zvýšené procento pracovních neschopností u řidičů a rovněž snížený počet cestujících ve vozidlech MHD. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice se na omezení provozu dohodla s objednateli přepravy, kterými jsou obě města.

Cestujícím se velmi omlouváme. Letní provoz budeme samozřejmě nadále posilovat o školní spoje,“ řekl ředitel DSZO Josef Kocháň. Právě ve skupině studentů a žáků se již počty přepravovaných začínají vracet k předcovidové úrovni, u ostatních skupin cestujících dosud přetrvává pokles až o dvacet procent. Pokud se to někde ukáže jako nezbytné, nasadí DSZO na některé spoje kloubová vozidla místo krátkých vozů.

Víkendový provoz MHD podle standardních jízdních řádů pro soboty a neděle se nemění. Informace o posilových spojích, které jsou vypravovány navíc nad rámec letních jízdních řádů, jsou vylepeny na zastávkách a jsou dostupné na webových stránkách DSZO.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x