Léto a jeho jiná tvář. Valašský vinohrad, les v očekávání a božský Karel na Tenerife

Božský Karel na Tenerife. Foto: Zlin.cz
ZLÍNSKO - Kdepak, druhý prázdninový víkend na koupání nevypadá. Pokud se ovšem nevypravíte k moři. Například na Kanárské ostrovy, do hlavního města Tenerife Santa Cruz. I tam má zlin.cz věrné čtenáře a spolupracovníky.

Monika Urbancová nám poslala zajímavou fotku. Je na ní na velkém kamenu namalován Karel Gott, zpěvák, který by se za pár dnů dožil 83 let. „Hezké je, že ten někdo, kdo ho měl asi rád, jaksi zapomněl v jeho krátkém příjmení jedno T, možná už neměl síly, ale i tak to člověka daleko od domova zahřeje,“ vzkazuje mladá slečna.

Jiný typ léta než ještě před sedmi deseti dny, kdy to byly čisté tropy, zažívají lidé v kempech, na bicyklech i při pěší turistice. Náš kraj si letos stěžovat rozhodně nemůže.

„My jsme byli s kamarády ve Chřibech na chatě, to že zapršelo, jsme po předešlých vedrech opravdu přivítali, denně jsme vyráželi na procházky a túry, je paráda, jaké magično v sobě docela nevelké a nízké pohoří skrývá, zdejší skalní útvary jsou jedinečné,“ vyprávěl po návratu Jaroslav Juříček ze Zlína.

Lesy od Beskyd po Hostýnské vrchy teď nabraly vláhu, houbaři, kteří zažívají nebývalý půst, jsou už přeci jen ve větší naději.

„Uvidíme, nechci být moc velký optimista, podhoubí bylo hodně suché, snad už do něj voda pronikne a plodnice vyrazí na povrch,“ je zatím opatrný předseda Hřibařského spolku ve Francově Lhotě Luděk Hřib.

„Já mám zatím pro léto jen slova chvály, zažili jsme už s vnukem koupání ve Velkých Karlovicích, teď se věnuji svému valašskému vinohradu, nechci to zakřiknout, ale vypadá to zatím výborně, ovšem příroda je příroda, nechám to na ní,“ nabízí další úhel pohledu na léto 2022 Karel Palička z Karolinky.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x