Léto ještě nekončí. Potvrzují to plavci všeho věku

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Utěšený pohled do otevřené pětadvacítky v areálu zlínských zimních lázní. Pořád jsou tu k vidění docela početní plavci. Na sluníčku je přímo letně, voda má nějakých devatenáct, možná i dvacet stupňů. Nejste-li zrovna zimomřiví, léto pokračuje, což je dobře.

„Ne ne, zavírat hned tak nebudeme, mělo by se nám to pěkně sejít. Otevřená pětadvacítka by měla fungovat do konce září a právě v tomto čase bychom rádi představili veřejnosti opravený krytý bazén téhož rozměru,“ přehlíží sympatické hemžení pod širým nebem ředitel společnosti Steza, která spravuje zlínská koupaliště, Lubomír Matoušek.

Ve venkovním bazénu to velmi sluší hned několika ženám a dívkám různého věku. Nejčileji si suverénně vede Jaroslava Malíková. „Je to moc fajn, voda osvěžuje, je sice chladnější, ale sluníčko má pořád formu, a tak je to tu daleko sympatičtější než vedle v kryté padesátce,“ tvrdí oprávněně mladá dáma.

Zlín ale není jediným místem, kde se pořád koupe a plave. V Otrokovicích se už na koupališti vrhli do práce stavbaři při jeho rekonstrukci, ale nedaleko odsud je taky docela živo.

„Tady na Štěrkovišti je teplejší voda než ve Zlíně, mám to vyzkoušené. Hodně se tu zlepšilo zázemí, jsem tu moc rád,“ vykukuje z vody Karel Kumst, který naprosto popírá rodný list. Je stěží k uvěření, že plavec, tenista, cyklista a kdovíco ještě už před časem slavil osmdesátku.

„No myslím, vlastně vím, že tu rozhodně nejsem nejstarší. Denně je tu k vidění moje sousedka ze Zlína, Anna Ducháčová, ta už zvládla devadesátku, a je pro mne i moře dalších milovníků vody a plavání jasným vzorem,“ obdivuje nevšední dámu pan Karel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x