Lidé si sami vybrali. V Kvítkovicích vyrostlo workoutové hřiště

foto: město Otrokovice
OTROKOVICE – Veslovací trenažér, posilovací lavice, cvičební sestava s žebřinami nebo šikmá lavice. To všechno, a ještě mnoho dalšího tvoří nové workoutové hřiště v Kvítkovicích. O jeho výstavbě rozhodli sami občané Otrokovic v rámci akce POHNI městem.

Od loňského roku si mohou lidé v Otrokovicích říct, co jim v jednotlivých městských částech chybí a navrhnout projekt v hodnotě až 500 tisíc korun pro každou ze čtyř místních částí. Radnice tak nechá občany rozhodnout, na jaký účel padnou celé dva miliony korun. V minulém roce mohla veřejnost hlasovat pro dvanáct různých projektů.

Díky hlasům obyvatel Otrokovic proběhla realizace dětského hřiště v zahradě mateřské školy na Trávníkách. V Kvítkovicích potom vyhrálo workoutové hřiště, na Středu veřejné osvětlení a na Baťově zvítězila stavba opičí dráhy. První zmíněné projekty jsou už hotové. Zbývající by měly být dokončeny ještě před zimou.

Nově dokončené workoutové hřiště v Kvítkovicích najdou všichni sportovci v lokalitě Padělky. Vyrostlo vedle sávajícího dětského a multifunkčního hřiště, které je využívané hlavně pro míčové sporty. Kromě nepřeberného množství cvičebních prvků je nové hřiště, které mělo původně stavěno na trávě, vybaveno pryžovými dopadovými plochami, které zvyšují jeho bezpečnost.

„Všechny projekty vybrané veřejností jsou vždy realizovány a dokončeny následující rok. Když lidé vidí, že jejich návrhy jen tak nezapadly, mají větší motivaci zapojit se do dalšího ročníku. Také letos budeme prostřednictvím veřejného hlasování na internetu a prostřednictvím Otrokovických novin vybírat z dvanácti návrhů. Hlasování bude spuštěno v nejbližší době. Participaci občanů na rozpočtu města vidím jako jeden z nástrojů, kdy lidé mohou sami říct a vybrat, co jim ve městě chybí. Často jsou to návrhy velmi zajímavé a jsem za ně ráda,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.   

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x