Linka SOS Zlín pomůže každému, kdo karanténu psychicky nezvládá

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN - Karanténa byla prodloužena do 1. dubna a pro některé občany je toto období velkým náporem na psychiku. Právě jim jsou připraveni poskytnout pomoc pracovníci magistrátem zřízené Linky SOS Zlín, serveru Zlin.cz to za město uvedl Lukáš Fabián z tiskového oddělení.

„Tato naše městská sos linka poskytuje služby už 25 let a má v tom vynikající zkušenosti. Máme nyní informace, že se na ni začínají obracet lidé, které potřebují psychickou podporu. Pracovníci linky jsou schopni a ochotni s volajícím jejich aktuální potíže probrat a v jejich situaci jim poradit a poskytnout podporu či zklidnění,“ uvedl Aleš Dufek, náměstek primátora a člen krizového štábu.

Služby linky jsou anonymní a kromě telefonické krizové pomoci na číslech 577 431 333 nebo 778 400 170. Pracovníci mohou odpovídat také e-mailem. Dotazy lze zasílat na sos@zlin.cz.

Krizový štáb města Zlín nyní zasedá každý den a především kontroluje plnění zadaných úkolů. „V rámci možností jsme z prostředků města začali vydávat ochranné pomůcky již v pátek. V tuto chvíli zajišťuje město kromě našich dodávek i distribuci ochranných pomůcek z dodané vládní zásilky poskytovatelům zdravotnických a sociálních služeb,“ upřesnil Jiří Korec, primátor a předseda Krizového štábu města Zlín.

Veřejnost se také často obrací na Pohřebnictví Zlín s dotazem, jak nyní fungují pohřby. V době vyhlášené karantény je možné zařizovat pohřeb. Není však možné uskutečnit smuteční obřad s hosty.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x