Lukáš Vraštil: gól Plzni by se hodil

Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN - Přišel, viděl, zvítězil? Kdepak. Přišel, viděl a trénoval jenom chvíli a padl. Vstup Lukáše Vraštila do žlutomodrého dresu, kam si to namířil ze Zbrojovky Brno, nebyl v polovině roku 2019 šťastný ani trochu. Místo boje o místo v základním kádru si v Rakousku přetrhl křížový vaz v koleni. Metla a postrach všech fotbalistů. Pak se ještě přidala trombóza. To bylo pomalu "na mašli." Kdoví, co mu dlouhé měsíce běhalo hlavou.

Teď je ale naštěstí všechno úplně jinak. Mladý muž, který pár dnů po utkání s Plzní oslavy osmadvacáté narozeniny, je v pohodě, výborném zdraví a skvělé náladě.

Lukáši, jak člověk po určité době takové těžké zranění vnímá?

Vymazat se to úplně nedá, ale všechno zlé je k něčemu dobré. Bylo to hodně náročné, ale prostě jsem to přijal, bral jsem věci tak, jak šly. Každá věc má nějaký důvod, myslel jsem pozitivně, abych se co nejdříve vrátil, zaplaťpánbu se to povedlo, hraju a jsem za to rád.

No ono je to moc dobře i pro zlínský tým, čeká vás Plzeň. Jak kvalitního sobotního soupeře vnímáte?

Jsou výborní. S Michalem Bílkem zjevně zapracovali i na defenzivě, vepředu dvě věže, Beauguel a Chorý, nebude to pro nás nic lehkého. Mají výborně poskládaný mančaft. Umějí dát míč za obranu, hodně těžko se to brání. Ale my chceme uspět, to je jasné. Na stoperu nám to snad s Vaškem Procházkou, který Plzeň dobře zná, půjde. Všichni musíme podat co nejlepší výkon.

Úspěch rovná se výhra, ale za určitých okolností i remíza. Máte vy sám i gólové choutky?

Mám, moc rád bych dal gól. Třeba se to povede hlavou.

Jedna věc je nad fotbalem. Válečný konflikt na Ukrajině.

Nepochybně. Máme tu akci Žlutomodrá sbírka. Taky stejně jako spoluhráči přispěju dětem z Ukrajiny. A rád k tomu vyzývám všechny lidi, kteří mají dobré srdce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x