Majáles ve Zlíně nebude, lístky se přesto prodávají

Foto: majales.utb.cz
ZLÍN - Studenti zlínské univerzity nabízejí vstupenky na Majáles, přesto, že se letos kvůli koronairové pandemii konat nebude. Cílem je poskytnout peníze na výrobu ochranných štítů, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí Univerzity Tomáše Bati Petra Svěráková.

Epidemie koronaviru nezasahuje pouze do výuky na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně, ale rovněž znemožňuje organizování jakýchkoli studentských akcí. K té se už roky řadí také oblíbený Májáles, který pořádá Studentská unie UTB a koná se vždy zdarma. Letos to ale bude jinak.

Poprvé v historii této akce totiž organizátoři nabízí placené vstupenky, a to i přesto, že se Májáles neuskuteční. Cílem projektu s názvem Nejdu na Májáles je zůstat doma, ale vstupenku si zakoupit.

„Když už letos nemůžeme uspořádat naši akci, chtěli jsme i přesto nějak pomoci. Proto nás napadla kampaň „Nejdu na Májáles“. Výtěžek z prodaných vstupenek půjde na výrobu ochranných štítů, které se vyrábí na Fakultě technologické,“ vysvětlil Adam Utíkal, manažer akce.

Vstupenky jsou v prodeji ve třech variantách. „Základní verze BASIC lístku za 59,- zabezpečí dva štíty pro skvělý duet zdravotních sester. Pokud chcete být štědřejší a vždy jste si přáli být VIP, je tady verze za 139,-, která odpovídá zhruba pěti štítům pro doktorský kvintet. Poslední varianta, GOLDEN VIP za 420,- znamená vybavení celého orchestru pečovatelů,“ dodal s úsměvem Adam Utíkal.

Ochranné štíty pro zdravotníky vyrábí zlínská univerzita na několika fakultách, kromě fakulty technologické také na fakultě multimediálních komunikací a fakultě aplikované informatiky. Postupně je distribuuje zejména do zlínské nemocnice, stomatologům a záchranářům.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x