Majitel netušil, že mu nad hlavou hoří. Hasiči museli vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu

Foto: HZS ZK
OTROKOVICE – Deset hasičských jednotek zaměstnal noční rozsáhlý požár střechy rodinného domu v Otrokovicích-Kvítkovicích. Hasiči evakuovali obyvatele z přilehlých objektů a vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu.

Oznámení o požáru střechy rodinného domu přijalo na tísňovou linku krajské operační středisko hasičů v neděli krátce před půl jedenáctou večerní. Po příjezdu hasičů byla střecha domu kompletně v plamenech.

Hasiči ihned zahájili hasební práce, přičemž z hořícího domu evakuovali majitele, který ani netušil, že mu nad hlavou hoří,“ přiblížila noční zásah mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Hasiči z bezpečnostních důvodů evakuovali i obyvatele z přilehlých objektů. K likvidaci požáru použili několik hasebních proudů vody a požár uhasili krátce po půlnoci.

Na dohlídku zůstali na požářišti do ranních hodin místní dobrovolní hasiči a ostatní jednotky odjely zpět na své základny,“ pokračovala Javoříková.

Na požářiště se následně dostavil také vyšetřovatel hasičů, který předběžně vyčíslil škodu na jeden a půl milionu korun. „Příčina vzniku požáru je v šetření,“ dodala mluvčí hasičů.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x