Martin Cedidla v jabloneckém dresu. Adaptace proběhla v pohodě, Zlín nekončí v zapomnění

Martin Cedidla v dresu Jablonce. Foto: FK Jablonec
JABLONEC NAD NISOU - Ve zlínském žlutomodrém dresu už odehrál přes mladý věk dvaadvaceti let kolem 140 ostrých prvoligových duelů. Teď by měl naskočit do svého pátého v dresu Jablonce. A pro Martina Cedidlu i jeho spoluhráče to bude v sobotu zápas jako hrom. Přijede pražská Sparta stojící na prahu play off Ligy mistrů, obhájce titulu a lídr naší nejvyšší soutěže.

Martine, jak velká je tenhle zápas výzva?

Samozřejmě veliká, Sparta je velké mužstvo, daří se jí, budeme to mít těžké, ale těším se moc. Určitě bude pěkná divácká kulisa, hraje se v sobotu od osmi večer, musíme do toho dát všechno, soupeř je favoritem, ale my mu to chceme hodně znepříjemnit.

Jak proběhla adaptace na trase Zlín – Jablonec?

Musím říct, že hodně dobře. Kolem Zlína je parádní okolí, tady mezi Jabloncem a Libercem stejně tak. V kabině mě kluci vzali bezvadně, to mě potěšilo, hraji v základu spíše na stoperském postu zleva. Jsme čtvrtí, paráda, třebaže na Zlín, kde nadále bydlím, zapomenout nemohu ani nechci.

Takže sledujete počínání bývalých spoluhráčů ve druhé lize…

Samozřejmě, jsem velký fanda, viděl jsem všechna utkání od začátku do konce, každičkou minutu. Standa Dostál to pěkně zavřel, ještě nedostal gól. Na mém postu válí Milda Kopečný, věděl jsem, že má výbornou fyzičku, i když chvíli nehrál, klape to… a ta produktivita. Pět gólů a třináct bodů, dokonalé.

V Jablonci máte trenéra Kozla, provází ho pověst hodně náročného šéfa lavičky, platí to?

Určitě ano, náročný je, fotbal má v krvi. Myslím, že do dnešního fotbalu opravdu ten tlak na maximální výkonnost patří. Tohle mi nikdy nevadilo a je to cesta, jak se dostat dál.

Co další jablonecký ex-zlíňan Vakho Čanturišvili?

Daří se mu tu, je spokojený, patří k tahounům mužstva. A určitě ho potěšila nová smlouva na další tři roky.

A hlavní osobností klubu je Miroslav Pelta…

Srdcař, hodně často se s ním vídáme, jabloneckým fotbalem opravdu žije, je znát jeho elán a zanícení pro úspěch.

No právě, Martine, jaké má Jablonec, tým, který poslední roky docela kulhal, vlastně ambice?

Ono se o tom zase tak nemluví, liga se teprve rozjela, ale znají tu evropské poháry, tak proč to nezkusit. Ale to je takové moje osobní přání, nikoliv oficiálně vytčený cíl.

Tak to ze Zlína srdečně přejeme.

A já do svého města všechny fotbalisty, kamarády a fanoušky moc zdravím a přeju návrat mezi elitu.