Messi, Neymar, Ronaldo, Štěpáník, Gregor, Mizera a další hvězdy

Foto: Martin Kusák
PROVODOV - První tři jména zná určitě každý, kdo se alespoň trochu zajímá o fotbal. Další trojka, tak to je opravdu zatím jen pro nejzasvěcenější. Jde o budoucí možné hvězdičky "míče kopaného", tři kluky jak buky z fotbalové líhně FC RAK Provodov. Právě tento klub uspořádal už třináctý ročník Memoriálu Honzíka Kubelky. Což je akce, kterou letos vyhledalo hned deset týmů mladších přípravek z řady klubů z okolí Zlína.

„Krásné počasí, napětí jako hrom, emoce, které bychom dokázali pokrájet, kdybychom byli všemocní,“ hodnotil setkání fotbalové drobotiny na provodovském travnatém hřišti ředitel turnaje Petr Štěpáník.

On, stejně jako řada dalších kamarádů z jiných vesnic i Zlína, se věnuje výchově nejmladších fotbalových talentů. Což je v době mobilních telefonů a zlobivého covidového strašidla velice cenné.

„Znám to z domu, školu by můj druhák docela klidně zaspal, ale jakmile se blíží turnaj, jako je třeba ten náš, tak je to úplně jinak. To Bertík stejně jako jeho spoluhráči a taky spoluhráčky nemůže naopak dospat,“ popisuje táta pocity, které zná každý z rodičů, kteří své malé milovníky gólů, kliček, uliček či patiček na setkání tohoto druhu doprovázejí.

Prostě krásný den s fotbalem a největší radost do Jaroslavic. Jejich mladší přípravka slavně předčila kluky a děvčata ze zlínského Fastavu i Žlutavy a celkově mohla slavit prvenství.

Pokračujeme dál, nejmladší adepti budoucí fotbalové slávy, anebo taky jen přirozeného pohybu a soutěživosti, musejí hrát, ale taky trénovat, výsledky považujeme v této fázi fotbalového rozvoje za málo důležité. Zatím je cennější jejich zápal a chuť se zlepšovat.

A ještě zajímavost. Sedmi a osmiletí fotbalisté měli v Provodově dokonce ještě mladší následovníky.

„Hráli jsme i ligu fotbalových školiček, bez započítávání výsledků a bodů, ale taky to mělo náboj. Své opravdu první „vážné“ fotbalové krůčky tu dělaly naděje z Březnice, Lhoty a domácího Provodova,“ dodal spokojený ředitel parádního fotbalového dne.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x