Města Zlín a Otrokovice se v kampani Do práce na kole umístila v první desítce

Foto: MěU Zlín
ZLÍN, OTROKOVICE - Navzdory jarní pandemie koronaviru, kdy spousta zaměstnanců, podnikatelů a vůbec příslušníků všech profesí čelila řadě problémů, se do celorepublikové květnové výzvy Do práce na kole 2020, koloběžce, pěšky, poklusem i jinak zapojilo letos 15 879 účastníků z 50 pořadatelských měst i z jejich okolí. Města Zlín a Otrokovice skončila v první desítce, serveru Zlin.cz to řekl Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínské radnice.

„Společně soutěžící města Zlín a Otrokovice se umístila v první desítce. Ve Zlíně, Otrokovicích a okolí se letos zapojilo do kampaně 996 cyklistů, koloběžkářů, chodců a běžců, v minulém roce to bylo 941.  Je to o 55 více jak minulý rok, a to i z důvodu, že se  k nám přihlásili na poslední chvíli z Uherského Hradiště. Přivítali jsme je, protože kromě vyhlašování výsledků soutěže přijedou určitě navštívit i oblíbené turistické cíle v Otrokovicích i ve Zlíně,“ uvedla Jana Vybíralová, koordinátorka kampaně pro města Zlín a Otrokovice.  

Ve Zlíně se letos zaregistrovalo 457 nadšenců, minulý rok to bylo o dva méně, a to 455. V Otrokovicích soutěžilo v tomto roce 448 přihlášených a v roce 2019 jich bylo 486. Společně všichni za celou republiku zvládli bezmotorově 3 799 185 km a ušetřili 490 tun CO2.   

Ve čtvrtek 11. června 2020 připravují organizátoři ve Zlíně na náměstí Míru vyhlašování výsledků  Do práce na kole 2020 za Zlín, Otrokovice a okolí. „Od 16.00 hodin je naplánovaný program s živou hudbou a s překvapením a od 17.00 hodin vyhlašování výsledků soutěže.  Je zajištěno i občerstvení,“ upřesnil Fabián.

Kromě cen věnovaných regionálními partnery, získá každý člen vítězného týmu v kategorii Pravidelnost koloběžku. Podmínkou pro získání nejlepší výhry je, že musí být tým, nebo alespoň jeho zástupce, přítomný na vyhlašování výsledků soutěže. Pokud se nikdo nedostaví, považuje se nepřítomnost za nezájem o výhru a losuje se z dalších adeptů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x