Město Zlín chce koupit teplárnu

Teplárna Zlín (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN - Teplárna Zlín, vlastněná společností Sev.en Energy, je v současné chvíli na prodej. Město Zlín, jako jeden ze zájemců o koupi, postoupilo do druhého – závěrečného kola prodeje, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Teplárna Zlín byla od roku 2011 součástí společnosti Alpiq Generation (CZ) s.r.o., kterou skupina Sev.en Energy v srpnu 2019 odkoupila od jejího předchozího vlastníka, švýcarské skupiny AlpiqAG, a poté přejmenovala na Teplárna Kladno s.r.o.

Závod teplárny Zlín byl z hlediska strategie a portfolia podnikání vyhodnocen ve skupině Sev.en Energy jako nestrategické aktivum. Ze společnosti Teplárna Kladno s.r.o. tak byla k 1. 4. 2020 vyčleněna Teplárna Zlín s.r.o. do samostatné, 100% vlastněné dceřiné společnosti, která je nyní na prodej.

„Teplo je strategickou surovinou stejně jako voda. Našim cílem je, abychom i v budoucnu zachovali pro občany Zlína centrální zásobování teplem za rozumnou a předvídatelnou cenu. V případě, že soutěž nevyhrajeme, budeme mít zájem s případným novým majitelem teplárny spolupracovat, abychom tohoto našeho cíle dosáhli,“ sdělil primátor Zlína Jiří Korec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x