Město Zlín shromažďuje významné projekty zlínské aglomerace

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN - Nové programové období pro čerpání evropských peněz je stanoveno na roky 2021 až 2027. Město Zlín bude v tomto programovém období nově zařazeno do dotačního nástroje nazvaného Integrované teritoriální investice Zlínské aglomerace (ITI) místo méně dotovaného Integrovaného plánu rozvoje území Zlín (IPRÚ), ve kterém bylo zařazeno v současném končící programovém období. Aby nebylo plánování rozvoje zlínské aglomerace nahodilé, tvoří se společné plány a seznam připravovaných projektů, serveru Zlin.cz to řekl Lukáš Fabián z tiskového oddělení magistrátu.

„Jsem rád, město Zlín je v rámci nově vytvořené zlínské aglomerace součástí ITI, čímž jsme se dostali na úroveň jiných krajských měst. Abychom mohli s řídícími orgány operačních programů EU vyjednat co nejlepší podmínky pro financování projektů v naší aglomeraci, potřebujeme znát aktuálně připravované strategické projekty z tohoto vymezeného území. Obce ve zlínské aglomeraci jsme již oslovili a nyní oslovujeme i další subjekty,“ přiblížil primátor Jiří Korec.

Subjekty, které se chtějí zapojit, mohou zasílat seznam připravovaných projektů, a to projektů, které jsou pro aglomeraci zásadní, mají strategickou povahu a mohou být zrealizovány do roku 2027.

„Z nově došlých a z již dříve sesbíraných projektů následně vytvoříme pracovní seznam strategických projektů, který bude sloužit jako podklad pro jednání o financování projektů v rámci ITI. S došlými projektovými záměry budou dále pracovat členové pracovních skupin pro tvorbu nového strategického dokumentu ITI 2021-2027,“ vysvětlil Petr Stiglitz, projektový manažer Oddělení koordinace projektů.

Seznam projektů lze stále zasílat, a to do středy 25. 11. 2020 na e-mailovou adresu iti@zlin.eu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x