Město Zlín vyhlásilo soutěž na vytvoření logotypu pro projekt Zlín 700

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN - Statutární město Zlín vyhlásilo soutěž na vytvoření logotypu k projektu Zlín 700, který zastřešuje veškeré dění u příležitosti výročí první písemné zmínky o městu Zlínu. Cílem vytvoření logotypu je jeho aplikace v rámci propagace města a oslav výročí, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Předmětem soutěže je zpracování grafického návrhu logotypu projektu Zlín 700, který je tvořen cyklem akcí k výročí 700 let od první písemné zmínky. Logotyp bude základem jednotného vizuálního stylu výročí pro propagaci v rámci České republiky.

„Logotyp by měl být jednoduchý, originální, srozumitelný a moderní. V ideálním případě by měl vystihovat město Zlín a jeho hodnoty, kterými jsou odvaha, invence, kreativnost,“ sdělil primátor Zlína Jiří Korec.

Logotyp a následně zpracovaný logomanuál se bude využívat v rámci jednotného vizuálního stylu v online prostoru, ve všech tištěných materiálech, audiovizuálních dílech, na dárkových a reklamních předmětech apod. Je také důležité, aby byla zpracována varianta v anglickém jazyce. Barevnost logotypu by neměla být v konfliktu s barevností stávajícího loga města. Logotyp musí být možné používat společně s logem města, ale i samostatně.

Soutěž je vyhlášena jako neanonymní a jednokolová. Je určena všem fyzickým i právnickým osobám, které budou zastoupeny fyzickými osobami, autory návrhu. Ze soutěže jsou vyloučeni zaměstnanci vyhlašovatele, členové hodnotící komise a jejich rodinní příslušníci. Zájemci o účast v soutěži musí vyhlašovateli doručit řádně vyplněnou a podepsanou písemnou přihlášku, jejíž nezbytnou součástí je soutěžní návrh splňující požadavky zadání, nejpozději do středy 24. února 2021 do 17.00 hodin.

Každý účastník může předložit pouze jeden návrh. Logomanuál není předmětem této soutěže, ale bude vytvořen vítězem na základě jejích výsledků. V rámci aplikace logotypu lze zpracovat i návrh vizuálního stylu.

„Třem nejzdařilejším návrhům bude náležet podle rozhodnutí hodnotící komise odměna. Vítěz získá smlouvu na zpracování logomanuálu v hodnotě maximálně 45 000 korun. Autoři návrhů, kteří se umístí na druhém a třetím místě, získají odměnu ve výši čtyři a tři tisíce korun,“ zakončil Jiří Korec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x