Městská galerie v Otrokovicích ožila výstavou za oknem

Výstava za oknem (Foto: MěÚ Otrokovice)
OTROKOVICE - Když nemohou lidé za uměním, musí si najít umění cestu za lidmi. Přesně to si řekla parta lidí z Fotoklubu Beseda Otrokovice, kteří se rozhodli uspořádat výstavu svých fotografií zcela neobvyklým způsobem, o akci informovala Šárka Šarmanová z Otrokovických novin.

Práce členů Fotoklubu Beseda Otrokovice mohou lidé obdivovat skrze okna Městské galerie Otrokovice, a to nejenom přes den, ale díky nasvícení i během večerní procházky.

Fotoklub Beseda Otrokovice pravidelně pořádá celou řadu výstav, včetně oblíbeného Fotosalonu. „Bohužel už bezmála rok je kultura prakticky zavřena. Proto jsme přemýšleli, jak ji dostat mezi lidi a napadlo nás udělat autorskou výstavu fotografií za okny galerie,“ vysvětlil předseda spolku Petr Bořuta.

Lidé se mohou podívat na soubor fotografií, které vytvořili členové fotoklubu zhruba za poslední rok. „Zároveň jsou to snímky, kterými se prezentujeme v mapových okruzích. Je to jedinečná možnost vidět pohromadě všechny fotografie,“ doplnil Bořuta s tím, že zájemci mohou navštívit pomocí internetového odkazu také virtuální prohlídku, kterou připravil Pavel Ligr.

Výstava snímků, které budou pravidelně obměňovány, bude dostupná do doby znovuotevření galerie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x