Městská policie Zlín připravila adventní opatření proti krádežím

Ilustrační foto: archiv zlin.cz
ZLÍN – Dnešním dnem začíná série opatření s názvem Advent, kterou připravila Městská policie Zlín. Bezpečnostní akce by měla omezit riziko krádeží během dnů, kdy lidé vyráží nakupovat vánoční dárky. Přibude tak kontrol v obchodních centrech, na parkovištích a na místech, kde se shlukuje větší množství lidí.

Předvánoční čas pro mnohé znamená nakupování dárků a zásob na blížící se svátky. S tím ale souvisí taky zvýšení rizika krádeží. Zloději jsou v tomto čase aktivní a lidé jim často napomáhají vlastní neopatrností. Městská policie Zlín tak i na letošní rok připravila bezpečnostní opatření Advent, které se zaměřuje právě na prevenci krádeží.

Ode dneška tak budou strážníci kontrolovat nákupní centra, parkoviště a místa, kde se shlukují větší počty lidí. Těchto kontrol navíc o svátcích ještě přibude.

Hlídky policistů se zaměřují taky na akce, které lákají hodně návštěvníků. Konkrétně jde o Adventní Zlín a navazující Povánoční program na náměstí Míru v centru krajského města.

„Mezi obvyklá rizika, která jsou spojená s předvánočním nakupováním, patří roztržitost a neopatrnost. Lidé by měli mít neustále pod přímou kontrolou svůj majetek. Nákupní taška, brašnička s doklady a penězi nebo kabelka mají být vždy zavřené. Nikdy je nenechávejte zavěšené na nákupním vozíku, pokud se od něj byť na okamžik vzdálíte,“ říká zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Zároveň varuje před odkládáním věcí na sedadla odemčeného auta ve chvílích, kdy lidé nakládají nákupy do kufrů. Pozor by si měli všichni dávat taky na viditelně odložené cennosti v zamčeném autě. Správný postup by měl být takový, že všechno, co si s sebou nehodláme vzít, když odcházíme od auta, by mělo být zavřené v kufru. Janík ale zdůrazňuje, že tento krok bychom neměli dělat až na parkovišti, ale s předstihem na jiném místě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x