Městští úředníci pomáhali zdravotníkům s očkováním seniorů

Při očkování pomáhali pracovníci sociálního odboru. Foto: Město Zlín
ZLÍN - S organizací očkování seniorů proti covid-19 pomáhali zdravotníkům zaměstnanci městského odboru sociálních věcí a oddělení krizového řízení a obrany. Spolupráce se týkala očkování seniorů žijících v domech s byty zvláštního určení v ulicích Družstevní, Zálešná I (Drofa) a Masarykova v Malenovicích, serveru Zlin.cz to řekla Irena Orságová.

Mobilní očkovací tým Krajské nemocnice T. Bati Zlín v součinnosti s městem zajistil v průběhu února první očkování a v březnu očkování druhé. Očkování se konalo vždy ve dvou termínech. V bytech zvláštního určení v ulici Broučkova se očkování ujala místní lékařka Martina Pagáčová, vždy ve třech termínech.

„Celkově bylo naočkováno vakcínou Moderna a Pfizer 230 seniorů,“ sdělil Aleš Dufek, náměstek primátora města Zlína pro sociální oblast.

Celkové očkovací akci předcházel průzkum zájmu o očkování ze strany seniorů, následné vypsání očkovacích termínů a finální příprava a vybavení očkovacích míst. Ty se podařilo operativně vytvořit přímo v domech s byty zvláštního určení.

„Náš díl práce spočíval jednak v přípravě očkovacích prostor, ale zejména v následné koordinaci samotného očkování. Pracovnice pomáhaly seniorům s vyplněním dotazníku před očkováním, dohlížely na jejich zdravotní stav po očkování a dle potřeby je doprovázely do bytů,“ uvedla vedoucí Odboru sociálních věcí Magistrátu města Zlína Radana Dundálková. Lidé podle ní velmi ocenili možnost očkování přímo v místě jejich bydliště a byli také vděčni za pomoc při vyplnění dotazníku.

V průběhu očkování kladli organizátoři důraz na maximální ochranu příchozích před nakažením koronavirovou infekcí. Kromě průběžné dezinfekce ploch a zajištění dodržování rozestupů předali všem seniorům na ochranu dýchacích cest zdarma respirátory.

„Při očkování v březnu jsme seniorům nad 70 let předali navíc pět kusů respirátorů, které poskytlo město všem seniorům ve Zlíně,“ doplnil Aleš Dufek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x