Městu se nepodařilo odkoupit pozemek na Jižních Svazích

Foto: zlin.eu
ZLÍN - Město Zlín chtělo odkoupit pozemek za druhým segmentem na Jižních Svazích, čímž by pomohlo zmírnit obavy obyvatel ze zhoršení kvality bydlení v dané lokalitě. Dosavadní vlastník však upřednostnil jiného zájemce.

Výkupem tisíce metrů čtverečních v lokalitě za druhým segmentem na Jižních Svazích chtělo město Zlín vyřešit obavy místních obyvatel z navýšení rušnosti a provozu. Lidé z ulic Na Honech I, II, III se totiž obávali, že by garážový dům, které zde hodlal soukromý investor vybudovat, zahustil zástavbu a snížil kvalitu bydlení. Město Zlín proto chtělo tuto svízelnou situaci vyřešit výkupem pozemku. Ten se však nakonec zrealizovat nepodařilo a přednost dostal jiný zájemce.

Prodávající bohužel upřednostnil zájemce, který byl schopen požadovanou cenu složit více méně okamžitě. Město bylo ochotno akceptovat cenu. Musí se však také držet zákonů a výkup bylo v tomto případě nutné nechat schválit zastupitelstvem města. To by znamenalo pro dosavadního vlastníka čekat o několik týdnů déle. Upřednostnil proto jiného zájemce,“ vysvětlil náměstek primátora Pavel Brada.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x