MHD se od pondělí vrátí k běžnému provozu

MHD se od pondělí vrátí k běžnému provozu. Foto: DSZO
ZLÍN A OTROKOVICE – Autobusy a trolejbusy ve Zlíně a Otrokovicích přestanou jezdit podle letních jízdních řádů. Od pondělí 24. května se městská hromadná doprava po pěti měsících navrátí k běžnému provozu.

Konec neustále prodlužovaného „letního“ provozu MHD v pracovních dnech. Od pondělí 24. května 2021 se městská hromadná doprava ve Zlíně a Otrokovicích vrací ke standardním jízdním řádům.

S pokračujícím rozvolňováním vládních protiepidemických opatření a obnovováním školní docházky se lidé vracejí také do trolejbusů a autobusů MHD. „Naše vozidla se postupně zaplňují cestujícími, a tak přišel čas, abychom se vrátili v pracovních dnech k běžnému provozu bez tzv. letního omezení. Podle jízdních řádů pro běžné pracovní dny budeme jezdit od pondělí 24. května,“ sdělil ředitel Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Josef Kocháň.

Žáci se vracejí do škol, otevřely se obchody, obnovují se služby. Očekáváme, že se lidé budou vracet i do vozidel hromadné dopravy. Nabídneme jim již plnou přepravní kapacitu,“ doplnil vedoucí dopravního úseku Pavel Nosálek. „Vytváříme pro cestující ve vozidlech MHD bezpečné prostředí, nadále budeme pokračovat v každodenní dezinfekci madel a dotykových ploch uvnitř trolejbusů a autobusů a pokračuje také pravidelná ozonizace interiérů vozidel,“ poznamenal vedoucí dispečer Jan Tesař.

Provoz MHD bude zajišťován v plné kapacitě podle jízdních řádů pro pracovní dny. Cestujícím zůstává nadále povinnost zakrývat si v prostředcích veřejné dopravy dýchací cesty respirátorem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x