MHD ve Zlíně ruší několik školních spojů

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Proticovidová opatření, jejichž součástí je i přerušená prezenční výuka na středních školách, zasáhnou částečně i do provozu MHD. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice (DSZO) zruší na tuto dobu některé školní spoje, informoval server Zlin.cz mluvčí dopravců Vojtěch Cekota.

Od pondělí 5. října 2020 bude na autobusové lince č. 31 dočasně zrušeno několik školních spojů, které jezdily z centra Zlína na konečnou Filmové ateliéry a byly označeny jako 31n. Rušené spoje jsou uvedeny v jízdních řádech s poznámkou „jede dle vyučování Filmové školy“. Na lince 31 tedy budou vynechávány spoje s odjezdy z Náměstí Míru v 7.47, ve 13.32 (jezdil jen v pátek) a v 15.49 hodin. Ze zastávky Filmové ateliéry nepojedou spoje v 13.44 (jezdil jen v pátek) a v 16.08 hodin.

Ve stejném termínu od pondělí 5. října po dobu přerušené výuky nebudou jezdit následující školní spoje na Lesní čtvrť od zastávky Školní: v 7.27, 7.28 a 7.35. Přímé spoje na Lesní čtvrť vedené z Velíkové, Mladcové a Otrokovic budou končit na zastávce Školní, kde mohou cestující přestoupit na ostatní spoje.

Odpoledne budou zrušeny spoje na lince 13 z Lesní čtvrti ke Sportovní hale: v 13.39, 13.49 a 14.37. Od Sportovní haly na Lesní čtvrť nepojedou spoje: v 13.24, 13.34 a 14.23. I po zrušení uvedených spojů zůstává ve směru na Lesní čtvrť zachován interval 12 minut nebo méně.

Rušené spoje jsou v jízdních řádech opatřeny poznámkou „jede ve dnech škol. vyuč. Gymnázia LČ“.

„Jsme v kontaktu s řediteli škol. Po obnovení docházky studentů všechny dočasně zrušené spoje opět obnovíme,“ ujistil vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x