Michal Kadlec a Tomáš Poznar: jsme rádi, že jdeme do zápasů

Ilustrační foto (Foto: 1.FC Slovácko)
ZLÍN/UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Když se hraje derby mezi Fastavem Zlín a Slováckem, létají mezi jejich hlavami jiskry, jako když ještě jezdily parní lokomotivy. Teď jsou oba rivalové zajedno. "Je moc dobře, že se zase začíná hrát liga, je to naše práce," shodují se oba zkušení fotbalisté - Michal Kadlec ze Slovácka i Tomáš Poznar ze Zlína.

Shodou okolností přijde jejich restart v totožném čase. V sobotu od 16. hodiny. Slovácko vyzve v Uherském Hradišti zatím velmi úspěšnou Olomouc.

„Samozřejmě čekáme kvalitní zápas, nesmíme chybovat. Olomouc umí protiútoky. Hrajeme ale doma, hřiště musí patřit nám, třebaže se bude hrát bez diváků,“ ví moc dobře Kadlec, který patřil dlouhá léta k oporám reprezentace.

„Ten pocit reprezentovat je báječný, vrchol kariéry, měl jsem to štěstí, že jsem si okusil reprezentační dres během dlouhé pauzy ve Skotsku. Liga znovu začíná, což je moc dobře. Můžete trénovat, můžete hrát modelový zápas proti svým, ale ostrý zápas nenahradíte,“ těší se do Českých Budějovic Poznar.

Michal Kadlec si dokonale užil tréninky, ale stejně tak i malého syna Michaela. „Měl zrovna před pár dny rok, už běhá, má fotbalový míč, ale hlásí se taky k velké tatrovce, tedy náklaďáku,“ komentuje pokroky třetího fotbalisty v rodu Kadleců hrdý táta.

Zlín má po šesti kolech ne zrovna uspokojujících šest bodů za dvě výhry a čtyři porážky. Ve čtvrtek dopoledne hráči mužstva i realizační tým absolvovali povinné testy.

„Věřím, že bude kádr v pořádku. Týmy jako třeba Budějovice si na nás troufají, pro ně je doma téměř povinnost bodovat. My ale musíme podat maximální výkon, přestávka nepřestávka, každý bodový zisk by potěšil,“ říká na restartu podzimní sezóny Tomáš Poznar.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x