Mikuláš s Cyrilem poběží už popáté pro Krtka

foto: Milan Mikšík
ZLÍN-LOUKY – V sobotu 3. prosince se ve Zlíně-Loukách poběží již pátý ročník Mikulášského běhu s Cyrilem pro Krtka, který je součástí běžeckého seriálu Běhy Zlín. Výtěžek ze závodu poputuje na pomoc onkologicky nemocným dětem.

Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka je druhou největší běžeckou akcí ve Zlíně. Nabízí program pro velké sportovce, i pro děti. Běžci letos tradičně vyběhnou na trať dlouhou 5 a 10 kilometrů. A děti si spolu s Mikulášem, andělem a čertem můžou proběhnout překážkový běh.

Kromě samotného závodu bude připravený také bohatý doprovodný program. Kromě Mikuláše s jeho pomocníků dorazí také krampus čerti v ručně vyráběných maskách z dílny Tomáše Naňáka. Pro děti bude připravený také skákací hrad a pokud jste soutěživý typ, můžete se zapojit do souboje o nejlepší masku. A na závěr se můžete těšit i na bohatou tombolu.

Pokud na vás po běžeckém výkonu přijde hlad, můžete se občerstvit ve speciálním vojenském stanu gulášem a plackami z pravé polní kuchyně. Přivítají vás tam vojáci z doby první světové války armády Rakousko-Uherské monarchie. Chybět nebude ani sladká dobrota – Krtkovy palačinky. Dospělí si potom můžou dát vánoční svařák.

V sobotu se ale nebude běhat jen tak pro nic za nic. Výtěžek ze závodu totiž poputuje Nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek. Právě zmíněný fond od roku 2014 podporuje spolupořadatel závodu, firma Krajči plus s.r.o., která je známá pro své Cyrilovy brambůrky. Proto také název závodu – Běh s Cyrilem pro Krtka.

„Jsme moc rádi, že se nám i přes dva roky proticovidových opatření podařilo benefiční běh uskutečnit a letos nás tím pádem čeká pátý ročník. Každopádně ještě víc nás těší, že letošní ročník by měl konečně proběhnout s bohatým doprovodným programem pro celou rodinu. Naším cílem je nejen vybrat finanční prostředky pro NFDO Krtek, ale také rozšířit povědomí o jeho činnosti. Jsme rádi, že letos dokonce poběží někdo za NFDO Krtek, konkrétně paní Kateřina Nazarej,“ uvedl Tomáš Krajči, majitel firmy Krajči plus s.r.o.

Nutno zmínit, že Mikulášská běh, který je součástí seriálu Běhy Zlín, má více než třicetiletou tradici. V roce 2018 se do pořádání závodu zapojila firma Krajči plus s.r.o. a z Mikulášského běhu se stala benefiční akce na pomoc onkologicky nemocným dětem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x