Mimo sezónu bude jezdit ke zlínské zoo méně trolejbusů

Ilustrační foto
ZLÍN – Kvůli sníženému počtu návštěvníků zlínské zoo upravuje Dopravní společnost Zlín – Otrokovice nabídku přepravní kapacity MHD. Četnost trolejbusových spojů na linkách 4 a 5, které jezdí k Zoo Lešná, se proto v zimním období od října do března sníží. Deset spojů o sobotách, nedělích a svátcích se v mimosezonním období zkrátí na úsek z Podhoří jen na točnu Vršava.

Návštěvníků zlínské zoologické zahrady po skončení letní sezony přirozeně ubývá, což je znát i ve vozidlech MHD, která jezdí na linkách č. 4 a 5 mezi Podhořím, centrem města, Kostelcem, Štípou a Zoo Lešná. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice tomu proto přizpůsobuje rozsah svého provozu.

V sobotu a v neděli tak některé spoje uvedených trolejbusových linek nejedou k zoo, ale otáčejí se už na obratišti Vršava. Zatímco v letním období jezdil o víkendech k zoo trolejbus zhruba jednou za dvacet minut, od 1. října je to jednou za čtyřicet minut.

Letní posilování dopravy k Zoo Lešná je naše dlouholetá praxe, která vychází z průzkumů o počtech cestujících. Začátkem dubna příštího roku se posilové spoje k zoo na linky 4 a 5 opět vrátí,“ poznamenal vedoucí dispečer DSZO Jan Tesař.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x