Mimořádně cenná výhra. Zlín – Mladá Boleslav 2:1

Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - Tyhle body se setsakra počítají. A ve Zlíně to moc dobře vědí. Zápas s Mladou Boleslaví měl velikou důležitost, Zlínští po deseti kolech dokázali vyhrát a svět je hned krásnější.

Boleslavští jsou zvyklí hrát o poháry, pod trenérem Jarolímem se mocně posílili a přece jsou na sestupové příčce. Známý trenér nevyhrál ani na desátý pokus.

Ne že by k tomu mělo jeho mužstvo až tak daleko. V prvním poločase šel na Dostála sám jindy renomovaný střelec Škoda, svoji tutovku proměnil v nemastnou střelu do brankáře Dostála a zakončil bezmocným pádem za lajnu.

Pak ještě střílel těsně mimo Takács, ještě předtím zkoušeli pozornost hostujícího brankáře Diviše domácí Potočný a Dramé.

Po pauze se dostal do nechtěné hlavní role brankář Středočechů. Jeho příšerná rozehrávka středem našla domácího kapitána Poznara a ten v 55. minutě pěknou přízemní ranou smazal zlínské střelecké nuly posledních utkání.

Sotva se hosté vzpamatovali, už měli zase hlavy v dlaních. V 53. minutě nemohl Škoda neproměnit absolutní tutovku z pár metrů. Tedy vlastně mohl, když poslal míč vedle tyče bezmocného Dostála.

Pak se zase děly věci. Youba Dramé, muž běhu přímo gazelího nejdříve napálil bombou břevno.

Pak, to běžela 78. minuta, se zaslouženě dočkal, další pecka už od břevna skončila tam, kde si ji všichni žlutí přáli vidět, totiž v síti.

Hosté se nevzdali, jejich gól v nastavení po dorážce Takácse už ale jen korigoval výsledek.

Fastav Zlín – FK Mladá Boleslav 2:1.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x