Mizérie pokračuje. Berani nestačili ani na poslední rezervu Pardubic, venku padl i Vsetín

Hokejisté Zlína neuspěli ani v Chrudimi, kde podlehli posledním Pardubicím B 2:5. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN – Mizérie pokračuje, hokejisté Zlína nenapravili ostudný domácí výkon s pražskou Slavií, ve středečním zápase 37. kola Chance ligy nestačili ani na Pardubice B, poslednímu týmu tabulky podlehli na zimním stadionu v Chrudimi 2:5. Po sestupu z extraligy jsou nyní až na dvanáctém místě a na pozice pro předkolo play-off ztrácí už šest bodů.

Pro nás to byl velmi těžký zápas. Opět jsme doplatili na neproměňování gólových příležitostí. Bohužel hloupými fauly a individuálními chybami jsme si zápas prohráli,“ povzdechl si asistent zlínského trenéra Oldřich Horák.

Berani prohráli osmý z posledních deseti duelů, Pardubice B naopak vyhrály podruhé z uplynulých šesti utkání a třináctému Šumperku se přiblížily na rozdíl pěti bodů. Záložní tým Dynama ve 13. minutě využil přesilovku díky Ondřeji Matýsovi a otevřel skóre. V čase 26:57 zvýšil náskok obránce Daniel Bukač.


V polovině zápasu sice z trestného střílení snížil hostující Mrázek, ale za 109 sekund vrátil Východočechům dvoubrankový náskok Tomáš Svoboda. Za Berany zkorigoval stav 73 vteřin před druhou pauzou Bedřich Köhler, ale ve 46. minutě pojistil náskok Dynama v přesilové hře bek Tomáš Hanousek. Výsledek dovršil v oslabení při hře Zlína bez brankáře zadák Jan Zdráhal.

Venku neuspěl ani Vsetín, který cestoval na Vysočinu ke šlágru 37. kola Chance ligy na horkou půdu Třebíče. Premiéru ve vsetínském dresu si odbyl brankář Tomáš Vošvrda a vůbec poprvé do soutěžního utkání nastoupil teprve šestnáctiletý Adam Koláček.

Horáci se v první třetině ujali vedení zásluhou Ladislava Bittnera. Valaši dokázali stoprocentně ubránit přesilové hry soupeře a ve vlastním oslabení skóre i srovnali. Když už se zdálo, že by si oba celky mohly rozdělit po jednobodovém zisku, obstaral vítěznou trefu nejproduktivnější hráč Chance ligy Martin Dočekal.

Vsetín potřetí za sebou nebodoval a prohrál čtvrtý z posledních pěti zápasů. „V první třetině jsme se hned ve druhém střídání zabrzdili faulem a následně ještě jedním. Ta třetina nebyla z naší strany dobrá. Ve druhé i třetí třetině jsme hráli naši hru. Bohužel, ve druhé třetině jsme podobně jako proti Přerovu nevyužili několik slibných šancí a to nás stálo zápas. Ve třetí třetině jsme udělali jednu chybu, domácí neměli ve třetí třetině nic, ale bohužel tam jsme to ztratili. Už nás to hrozně mrzí, protože produktivita je špatná, ale hrajeme všichni, víc nás není, musíme se z toho dostat sami,“ uvedl vsetínský kouč Jiří Weintritt.

Vsetín se bude snažit o návrat na vítěznou vlnu v sobotním domácím utkání proti pražské Slavii, hokejisté Zlína na domácím ledě přivítají Frýdek-Místek.

Chance liga, 37. kolo –
Pardubice B – Zlín 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)

Branky: 13. Matýs, 27. Bukač, 35. T. Svoboda, 46. Hanousek, 60. J. Zdráhal – 33. P. Mrázek z tr. střílení, 39. Köhler. Rozhodčí: R. Svoboda, Kostourek – Roische, Bohuněk. Vyloučení: 4:7, navíc Rákos (Pardubice B) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 433.

Třebíč – Vsetín 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky: 9. Bittner, 57. Dočekal – 25. Š. Jenáček. Rozhodčí: Koziol, Šudoma – Zídek, Roupec. Vyloučení: 3:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1236.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x