Opilý a zdrogovaný mladík se chtěl ve Hvozdné vloupat do tří domů. Policisté ho našli zakrváceného v kůlně

Foto: Policie ČR
ZLÍNSKO – Čtyřiadvacetiletý muž ze Zlína se chtěl v noci z pátka na sobotu vloupat do tří rodinných domů v obci Hvozdná na Zlínsku. Do domů se pachateli sice podařilo dostat, uvnitř ale nic neodcizil a následně se snažil utéct. Policisté muže našli zakrváceného v kůlně poblíž jednoho z domů.

I přes nízký věk pachatele to nebyl jeho první prohřešek. Před měsícem ho soudce Okresního soudu v Hodoníně odsoudil k jednomu roku odnětí svobody za trestný čin podvod a v rejstříku trestů má již 5 záznamů. Soudce zlínského soudu dnes mladého muže poslal rovnou do výkonu trestu odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisty z Fryštáku vyslal operační důstojník v pátek krátce po třiadvacáté hodině do Hvozdné, kde se někdo pokoušel vloupat do rodinného domu.

Policisté byli na místě za pár minut. Mezitím volala další žena ze stejné obce, že se k ní před chvilkou někdo skutečně vloupal, rozbil jí vchodové dveře, vešel až do domu a když ji uviděl sedět v pokoji, chtěl po ní peníze,“ pokračovala Kozumplíková.

Žena začala volat o pomoc a zloděj poté utekl. Policisté se tedy přesunuli k ženě, od níž měl pachatel utéct směrem do lesa. Na zahradě u rodinného domu uslyšeli zvuky a v kůlně uviděli v rohu sedět schouleného zakrváceného muže. Tušili, že se jedná právě o pachatele vloupání.

Muž zpočátku zapíral, tvrdil, že sám je obětí, protože ho někdo zranil na ruce. Ale zakrátko vyšlo najevo, že se pokusil vloupat do tří rodinných domů, u nichž rozbil skleněné výplně vstupních dveří či oken, ale nic neodcizil,“ vysvětlila policejní mluvčí a dodala, že do třetího domu muž skutečně vnikl a vyrušil jeho obyvatelku.

Dechová zkouška u mladíka ukázala hodnotu 1,6 promile, pozitivní byla i zkouška na přítomnost drog.

Po ošetření zranění putoval do záchytné protialkoholní stanice a následující den do policejní cely, kde si od kriminalistů vyslechl obvinění ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a krádež. Ve věznici teď může strávit až tři roky,“ uzavřela Kozumplíková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x