Modernizace otrokovického Štěrkoviště pokračuje. Na řadě jsou sportoviště a mobiliář

Foto: Město Otrokovice
OTROKOVICE – Minulý týden byla na otrokovickém Štěrkovišti zahájena druhá etapa revitalizace, během které budou zrekonstruována jednotlivá sportoviště a vznikne nový mobiliář. Práce za bezmála pět milionů korun navazují na rekonstrukci odpočinkových mol a dětského hřiště z loňského roku a potrvají do konce června.

Sportoviště jsou v areálu Štěrkoviště soustředěna na jednom místě a v létě jsou hojně využívána rekreačními sportovci. Nejoblíbenější jsou beachvolejbalová hřiště, která mohou s vlastním vybavením lidé využívat zdarma. Nejen na jejich nepřetržitém provozu již bylo značně patrné opotřebení a také zázemí neodpovídalo současným požadavkům.

V rámci jednotlivých etap se postupně věnujeme nejvíce vytíženým částem. V první řadě tak prošla proměnou mola a dětské hřiště. Nyní přišla řada na sportoviště, která jsou využívána od jara do podzimu,“ přiblížila starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Důraz bude kladen zejména na beachvolejbalové hřiště, kde přibydou solární sprchy a nově také plochy pro odkládání osobních věcí a vybavení sportovců. Revitalizací by měla tato část areálu dostat jednotný charakter.

V místě stavby se nachází dvojice hřišť pro beach volejbal, víceúčelové asfaltové hřiště, dlážděná plocha pro stolní tenis, průlezky a oplocení. Stávající plochy a zařízení budou odstraněny, umístění a tvar volejbalového hřiště zůstane zachován,“ doplnil vedoucí odboru rozvoje města Erik Štábl.

Povrch všech ploch je kromě volejbalového hřiště tvořen povrchem z umělé trávy v různých barevných variacích. Jeho skladba zaručuje maximální odvod povrchové dešťové vody z plochy sportoviště. V rámci revitalizace budou v prostoru umístěna i dvě pítka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x