Most na zlínské Vršavě. Zkouška odvahy a pohled pro otrlé

Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Denně sem míří spousta aut, stovky lidí. Na cyklostezku, do zábavního dětského centra, na tenis nebo do areálu zlínského fotbalového klubu. Lidé už ale začínají mít strach, zda přes most vedoucí nad Fryštáckým potokem vůbec bez úhony přejedou.

Povrch je viditelně zdevastovaný, podle zdejších lidí ale může být větší problém v tom, co shora vidět není. Vlastní stav konstrukce mostu budí obavy stejně tak.

„Ten problém je letitý, na mostě je zákazová dopravní značka pro vjezd vozidel nad 19 tun. Je nad slunce jasné, že se tu vozí dřevo vytěžené v nedalekém lese a hmotnost nákladu tuto hranici jasně a opakovaně přesahuje,“ vyjadřují se zástupci vedení zlínského Tenisového klubu.

Také v sousedním zábavním centru Galaxie ze stavu mostu nemají radost ani v nejmenším. „Už jen pohled na most vzbuzuje obavy, momentální stav s pobořenými značkami je opravdu alarmující,“ ozývá se management centra.

Problém je to pro všechny. Nejde jen o nevzhlednost, ale i vlastní bezpečnost.

„Já třeba využívám vlastně zásadně jízdní kolo, obdivuji ty, kteří sem jezdí auty, zdá se mi to docela hazardní,“ pokyvuje u mostu hlavou bývalý stavař a dlouholetý tenista Petr ze Zlína.

Zlínská radnice, jejíž dopravní odbor má most ve své správě, o problému ví, v této situaci slibuje brzkou opravu povrchu mostu.

Podívejte se do naší fotogalerie, jak to právě teď na mostě, kudy jezdí menší osobní ale i velká nákladní auta, vypadá.

Náš zdroj přitom upozorňuje na to, že náklaďáky s vytěženým dřevem mají dvě další, sice delší, ale daleko bezpečnější odvozové trasy.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x