(Moto)turisté v kraji s očima na stopkách. Údiv, nervy, úleva

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Léto roku 2023 je ve Zlíně, ale i jeho blízkém okolí snad nejrozkopanější, co si místní pamatují. A pro turisty na dvou a hlavně čtyřech kolech, kterých je věru požehnaně, zdrojem přemnoha úskoků, překvapení a prověrkou odolných nervů.

„Momentálně je čeká řada úskalí. Od Brna do Kroměříže na dálnici v úseku od Mořic, stěžejní ale je oprava silnice první třídy číslo 49. Začala v pondělí, uzavřen je mimo jiné sjezd z dálnice od Tlumačova, stavbaři začali pracovat na úseku k obchodnímu centru a motoristé prostě musejí počítat s řadou omezení, přerušíme je v prvním zářijovém týdnu, pak budou pokračovat,“ vysvětluje Lucie Trubelíková z Ředitelství silnic a dálnic Zlínského kraje s tím, že se nakonec nerealizuje dálniční objížďka při opravě silnice z Hulína do Kroměříže, kudy se dá, samozřejmě s omezeními, projet i nadále.

Dále pokračuje také výstavba křižovatky Mostní v centru Zlína, do města se stále jezdí objížďkou přes Kudlov.

A co na to turista, třeba pan Petr z Ostravy.

„Tak pokud vím, jsou objížďky i na cestě do Luhačovic, kam s manželkou míříme, vždycky jsme si během letního pobytu prohlédli i Zlín nebo Kroměříž, tak teď musím být fakt hodně obezřetný,“ má jasno.

K nepoznání je ve svém „obalení“ také zlínský mrakodrap, na němž probíhá generální oprava fasády.

„Do budovy se turisté nadále dostanou pouze ze spodní části, tedy z průmyslového areálu, ale jinak například velmi vyhledávaná vyhlídka z terasy naší nevyšší budovy nijak omezena není,“ konstatuje mluvčí Zlínského kraje Soňa Ličková.

Značné davy nadále proudí například do zlínské zoologické zahrady, centrum Zlína je po další náročné opravě momentálně průjezdné bez problémů.

Ale pozor. „Od 26. do 29. srpna uzavřeme bez výjimky velké parkoviště Zlaté jablko,“ upozorňuje mluvčí obchodního centra Kateřina Martykánová. Stane se tak vůbec poprvé, ale pro turisty tohoto léta to znamená další velké omezení, neboť v centru naráz ubude téměř 250 pohodlných parkovacích míst.

Takže takříkajíc tuplované problémy. Takže by to chtělo pivo. Proč ne zrovna tuplák. V centru nabízejí – za 119 pivokorun českých.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x