Muž bránil svou manželku a málem za to zaplatil životem

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Až desetileté vězení hrozí muži (33) z Uherského Hradiště, který na zlínském autobusovém nádraží zbil o čtyři roky staršího protivníka do bezvědomí, serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Incident se stal už v polovině března, až nyní ale policie ukončila vyšetřování. Oba aktéři byli ten den opilí. Mladší z dvojice měl údajně plivnout na manželku sedmatřicetiletého muže. Toho to rozlítilo a mladšího protivníka napadl. Ten byl ale v silové převaze a staršího z dvojice zkopal do hlavy až do bezvědomí.

Jak se později ukázalo, agresorem byl čtyřikrát soudně trestaný muž. Nyní si vyslechl obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a přečinu výtržnictví. Hrozí mu za to až desetiletý trest odnětí svobody.

„Ze znaleckého posudku z oboru lékařství vyplynulo, že jen shodou okolností a šťastných náhod nezpůsobil ležícímu muži, který se útoku nemohl nijak bránit, zranění život ohrožující spojené s poškozením životně důležitého orgánu, kterým mozek bezesporu je. Obviněný měl vědět, že svým jednáním může způsobit těžkou újmu na zdraví,“ dodala Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x