Muž poztrácel věci a před policisty hrál divado, že byl přepaden a oloupen

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Opilý muž během cesty z nákupu domů poztrácel věci, a tak policistům tvrdil, že ho někdo přepadl a okradl. Strážci zákona ale podvod odhalili, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Poté, co nakoupil a strávil společný večer s kamarády, s nimiž konzumoval alkohol, se sedmačtyřicetiletý muž vracel domů. Když zjistil, že nemá klíče ani telefon a z nákupu nese pouze část, rozhodl se, že doma oznámí, že ho někdo oloupil. Policisty ale neoklamal.

Na nákup odešel muž ze Zlína kolem 16. hodiny odpoledne. Poté, co nakoupil, šel nejprve k jednomu a poté ke druhému kamarádovi, kde popíjel pivo i tvrdý alkohol. Odcházel od nich kolem 22. hodiny. Po cestě domů spadl, rozsypal nákup a u svého domu si uvědomil, že nemá klíče ani mobilní telefon. Vrátil se a věci hledal, ale bez úspěchu. Protože měl strach jít domů bez nákupu a mobilního telefonu, dostal nápad. Po cestě řekl kolemjdoucímu, že ho někdo přepadl. Cizí muž neváhal a přivolal strážníky městské policie, kteří loupež oznámili po druhé hodině ráno policistům.

Policisté začali zjišťovat, jak k loupeži došlo, policejní psovod dokonce pátral po pachatelích, jejichž popis údajně oloupený muž policistům poskytl. „Vzhledem k nesrovnalostem ve výpovědi muže bylo zkušeným kriminalistům brzy jasné, že muž zřejmě nemluví pravdu. Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu 1,64 promile alkoholu. Kriminalisté převezli muže na služebnu k sepsání výpovědi. To už ale nebylo potřeba. Muž se po cestě přiznal, že si loupež vymyslel,“ doplnila Kozumpllíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x