Muž s pistolí v ruce vyděsil ve Zlíně kolemjdoucí

Foto: MP Zlín
ZLÍN - Obyvatele Zlína vyděsila scénka jako z akčního filmu. Muž na ulici krajského města z ničeho nic vytasil zbraň, namířil ji na svého známého a pak ji zase schoval, serveru Zlin.cz o události řekl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Se zbraní manipuloval zjevně sociálně nepřizpůsobivý muž. K výstřelu sice nedošlo, ale kolemjdoucí tato scéna velmi vyděsila. Proto na místo povolali strážníky.

Hlídka zjistila, že se jedná o 49letého muže z okresu Zlín. Ten se zde nacházel společně s dalšími bezdomovci. „Dotyčný strážníkům sdělil, že u sebe žádnou zbraň nemá, ale následně strážníci zjistili, že lže. U muže totiž nalezli krátkou střelnou zbraň připravenou k okamžitému použití. Že se jedná o plynovou pistoli, nemohlo být laikovi na první pohled zřejmé, a znepokojení oznamovatele tak bylo více než pochopitelné,“ konstatoval Janík.

Jak se ukázalo, o úmyslné ohrožování se nejspíše nejednalo. Dotyčný se prý jen chtěl svým známým pistolí pouze pochlubit, počínal si přitom ovšem poněkud neobratně. „Nebylo se čemu divit, když následné orientační vyšetření prokázalo, že mu v organismu kolovalo 2,4 promile alkoholu,“ doplnil Janík.

Strážníci muži zbraň odebrali a předali ji společně s celou věcí správnímu orgánu. U něj se bude podnapilý muž zpovídat z přestupku podle zákona o střelných zbraních a střelivu, za který mu hrozí pokuta až do výše 30 000 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x