Muž spadl do výpustě a upadl do bezvědomí. Život mu zachránil svědek nehody

foto: ZZS ZK
NAPAJEDLA – V noci na pátek vyjížděla zdravotnická záchranná služba z Otrokovic k muži, který v Napajedlích spadl do víc jak dva metry hluboké výpustě a upadl do bezvědomí. Pomoc muži přivolal svědek nehody, který mu až do příjezdu zdravotníků držel hlavu nad stokou.

K náročnému zásahu vyjížděli záchranáři z Otrokovic. V noci na pátek dostali hlášení o muži, který v Napajedlích spadl do dva a půl metru hluboké výpustě. Svědek nehody, který na linku 155 zavolal, zdravotníkům popsal, že muž na krátkou dobu upadl do bezvědomí a že mu drží hlavu nad stokou.

Když na místo přijeli zdravotníci, byl muž schopný s nimi komunikovat. Popsal, že má bolesti krční páteře a očividně se třásl zimou. Záchranáři tak raněného s pomocí hasičů vytáhli a v rámci přednemocniční neodkladné péče mu nasadili krční límec. Zároveň mu poskytli tepelný komfort a podali mu nezbytné léky.

Posádka zdravotnické záchranné služby následně pacienta převezla do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. Podle zdravotníků měl muž otřes mozku a drobné nitrolební krvácení.

--> --> --> --> -->