Muž v Otrokovicích kradl v domě rodičů, hrozí mu osm let vězení

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
OTROKOVICE – Až osm let vězení hrozí s ohledem na nouzový stav dvaatřicetiletému muži, který se v Otrokovicích vkradl do domu k rodičům a vzal tam potraviny, kosmetiku i peníze. Má přitom zakázané na pozemek i do domu vstupovat, řekla serveru Zlin.cz mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Policie muže obvinila z porušování domovní svobody a krádeže, kterých se dopustil v době vyhlášení nouzového stavu, který platí na území celé České republiky. S ohledem na to mu hrozí přísnější trest, v tomto případě až osm let za mřížemi.

Muž od půli října do začátku listopadu celkem třikrát překonal plot rodinného domu, kde žijí jeho rodiče. „Má přitom zakázáno na pozemek i do domu vstupovat. V prvním případě navíc poškodil zámek vstupních dveří a odcizil z domu potraviny, kosmetiku a holicí strojek,“ uvedla Kozumplíková.

V druhém případě chtěl muž přespat v přístřešku u domu, v čemž mu zabránila jeho matka, která na místo přivolala policisty. „Ve třetím případě odcizil z ložnice svých rodičů 4500 korun,“ poznamenala mluvčí.

Muž byl již dvanáctkrát v přestupkovém řízení v Otrokovicích i ve Zlíně a navíc byl za stejnou trestnou činnost v loňském roce potrestán podmíněným trestem. „Nyní podali kriminalisté návrh na jeho umístění do vazby, což soudce okresního soudu akceptoval a policisté z pohotovostního a eskortního oddělení muže převezli do vazební věznice v Olomouci,“ informovala Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x