Muž z Opavy vybral svému známému ze Zlína přes 2,5 milionu korun z firemního účtu

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Krajští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality obvinili sedmatřicetiletého muže z Opavy, který během roku a půl vybral z firemního účtu majitele zlínské firmy, který je jeho dobrý známý, postupně 2 750 000 korun, serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Obviněný sedmatřicetiletý muž z Opavy využil toho, že mu jeho dvaapadesátiletý známý, majitel firmy ze Zlína, důvěřoval až natolik, že ho několikrát požádal o výběry finančních částek z jeho účtu prostřednictvím bankomatové karty.

Obviněný pak zneužil znalosti PIN kódu a místa, kde má majitel firmy kartu uloženou, a při návštěvách v jeho bytě několikrát bez vědomí majitele platební kartu vzal a z účtu peníze vybral. Během roku a půl tak učinil 42 hotovostních výběrů ve výši 2 750 000 korun. Na úbytek peněz z účtu upozornila muže pracovnice firmy, z důvodu neoprávněných výběrů pak majitel firmy účet zablokoval. Nejprve nevěděl, jakým způsobem peníze z účtu zmizely, postupně však pojal podezření, že by mohl peníze vybrat jeho dlouholetý známý.

„Sedmatřicetiletý muž se k neoprávněným výběrům přiznal a uvedl, že propadl hráčské vášni a v hazardních hrách prohrál mnoho peněz. Z vybraných peněz pak pokrýval své prohry, ale i další své výdaje,“ podotkla Javorková.

Koncem října vyšetřovatel obvinil sedmatřicetiletého muže z trestných činů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže, za které mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x