Muzikanti poděkovali zdravotníkům

Muzikanti poděkovali zdravotníkům koncertem. Foto: Archiv NEMUH
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Vyjádření úcty zdravotníkům za jejich nasazení v nelehkém období posledního více než roku. To byl důvod, proč ve středu 2. června vyrostlo v areálu Uherskohradišťské nemocnice pódium, na kterém zahráli muzikanti včetně Jiřího Pavlici z Hradišťanu zdravotníkům do oken. Koncert uspořádal spolek Mysli Jinak.

Kromě Jiřího Pavlici, kterého doprovodil jeho kolega z Hradišťanu Josef Fojta, zahráli a zazpívali Eliška Lajdová, Kamila Polonyová a Honza Grebík. Ten ve spolupráci s pořadateli festivalu Slovácké léto už vloni složil píseň pro první linii Zničehonic.

Chtěl bych jménem svým a jménem vedení Uherskohradišťské nemocnice moc poděkovat za tuto krásnou akci, kterou si naši zdravotníci a všichni, kteří se podíleli na zvládnutí koronavirové pandemie, zaslouží. Velké poděkování také patří všem umělcům, moc si jejich účasti zde vážíme,“ uvedl MUDr. Petr Sládek, předseda představenstva Uherskohradišťské nemocnice.

Pozvání na akci přijal i Ing. Radim Holiš, hejtman Zlínského kraje. „Když jsme přišli do vedení kraje, řešili jsme složité situace spojené s covidem. U Uherskohradišťské nemocnice jsme věděli, že v jejím vedení máme jistotu. Mám jenom slova díků a uznání za to, jak se se vším vypořádali, protože v mnoha případech už jsme jim pomoct nemohli a museli si se vším poradit sami. Děkuji celé nemocnici za to, jak tu situaci zvládla. A děkuji za dnešní krásnou akci,“ uvedl hejtman Holiš.

Smyslem akce bylo nejen poděkovat zdravotníkům za jejich nasazení v posledním roce, ale taky sjednotit region, vyjádřit soudržnost a inspirovat ostatní v konání dobrých skutků.

Záznam koncertu je od pátku 4. června k dispozici, a to pro zaměstnance Uherskohradišťské nemocnice zdarma a pro veřejnost za 100, 250, 500 nebo 1 000 korun. Výtěžek poputuje na podporu Uherskohradišťské nemocnice,“ doplňuje Marek Pochylý z Mysli Jinak.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x