Na automat s konopnými výrobky se dva muži vydali s dlažebními kostkami

Ve Zlíně došlo k vloupání do automatu s konopnými výrobky. Foto: MPZ
ZLÍN - Hodinu a čtvrt po půlnoci poslední květnový pátek přijalo stálé operační centrum MP Zlín oznámení, že u prodejního automatu na Gahurově ulici se nachází dva muži, kteří jej ničí. Podle svědka, který dokázal poskytnout jejich popis, vrhali kameny proti skleněné výplni přístroje, kterou tak rozbili.

O čtyři minuty později na místo dorazila první motorizovaná hlídka, která zjistila, že došlo k vloupání do prodejního automatu s konopnými výrobky. Přitom se ke strážníkům přihlásil další svědek, který potvrdil informaci z prvotního oznámení.

O další čtyři minuty později spatřil operátor městského kamerového systému dvojici osob odpovídajících popisu, které procházely tržištěm Pod Kaštany. O minutu později se muži dali na útěk a zmizeli v sadu Svobody. Za další dvě minuty je ale dostihla další hlídka MP Zlín, která zjistila, že se během cesty parkem zbavili tašky, která u nich byla patrná na záznamu z kamer. Netrvalo ovšem dlouho a strážníci ji nalezli odhozenou ve křoví.

Oba muži ve věku 37 a 43 let, u nichž orientační vyšetření prokázalo hodnoty od 1,6 do 1,9 promile alkoholu v dechu, tvrdili, že se u automatu sice nacházeli, ale ten byl poškozený již před jejich příchodem. Možná v důsledku alkoholového opojení přitom zapomněli na dlouhodobě platné přísloví, podle kterého má lež krátké nohy. Pravda nakonec vyšla i v tomto případě najevo nejen díky svědkům, zajištěnému důkazu v podobě odhozené tašky s kradenými věcmi, ale zejména díky kamerovému záznamu, který pořídil a archivoval sám poškozený přístroj.

Strážníci vyrozuměli jak provozovatele automatu, tak i Policii ČR, která si věc i s oběma výtečníky převzala k dalšímu šetření.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x