Na dálnici D55 u Napajedel se srazil osmnáctiletý motorkář s kamionem. Mladík bojuje v nemocnici o život

Foto: HZS ZK
ZLÍNSKO – Úsek dálnice D55 mezi Napajedly a Otrokovicemi uzavřela v úterý před polednem dopravní nehoda, při které došlo ke střetu motorkáře s kamionem. Mladý motocyklista při nehodě utrpěl život ohrožující zranění, se kterými byl transportován do zlínské nemocnice.

Osmnáctiletý motocyklista havaroval na dálnici D55 ve směru od Napajedel do Otrokovic, kde se srazil s nákladním automobilem. Při pádu utrpěl život ohrožující zranění. Proč ke střetu došlu, zatím není jasné.

Na místo nehody dojeli jako první krajští hasiči. „V době příjezdu hasičů se o zraněného mladíka starali svědci nehody. Hasiči řidiči poskytli první předlékařské ošetření a poté jej předali posádce zdravotnické záchranné služby. Po naložení mladíka do vakuové matrace jej hasiči přenesli do sanitky,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Po zajištění pacienta v rámci přednemocniční neodkladné péče jsme motorkáře převezli s těžkým zraněním na urgentní příjem Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně,“ sdělila mluvčí ZZS ZK Gabriela Netopilová Sluštíková.

Po celou dobu vyšetřování byla dálnice ve směru na Otrokovice v obou směrech zcela uzavřena a policisté odkláněli dopravu na objízdnou trasu.


„Bližší okolnosti a především příčina nehody jsou nyní předmětem vyšetřování dopravních policistů,“ uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

V posledních dnech vyjíždí složky integrovaného záchranného systému k mnoha dopravním nehodám, ať už vozidel či motocyklů, ale i elektrických koloběžek a kol. V mnoha případech tyto nehody skončily zraněním nebo si vybraly daň nejvyšší, a to lidský život.

Proto apelujeme na všechny účastníky silničního provozu: buďte na sebe opatrní a všichni k sobě ohleduplní, ať přijedete ve zdraví do svého cíle,“ nabádá mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x