Na dopravním hřišti v Meziříčí vznikla nová venkovní učebna

Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Nová venkovní učebna byla před pár dny slavnostně otevřena na dětském dopravním hřišti ve Valašském Meziříčí. Její vybudování přišlo na 640 tisíc korun, polovinu nákladů uhradilo město Valašské Meziříčí, druhou polovinu Zlínský kraj, informoval jeho pracovník Jan Vandík server Zlin.cz.

Venkovní učebna s kapacitou pro 30 žáků bude sloužit nejen pro venkovní vyučování, ale také jako zastřešené zázemí při pořádání dopravních soutěží i jiných akcí.

„Kolem tohoto hřiště často jezdím autem a vždy, když se sem podívám, tak vidím hřiště plné dětí s učitelkami nebo maminkami, které si zde hrají a zároveň se učí pravidla silničního provozu, čímž naplňují heslo Škola hrou. Proto jsem velmi rád, že zde vzniklo toto hezké venkovní zázemí a věřím, že bude všem uživatelům hřiště dobře sloužit,“ uvedl hejtman Jiří Čunek.

„Zlínský kraj má zpracovanou Studii obnovy dětských dopravních hřišť, v souladu s ní chceme mít dopravní hřiště v každé obci s rozšířenou působností, a právě Valašské Meziříčí může být inspirací pro ostatní, aby se do toho pustili také,“ doplnil náměstek hejtmana pro dopravu Pavel Botek.

Valašskomeziříčské dopravní hřiště je nejstarší ve Zlínském kraji, v roce 2017 prošlo velkou modernizací za 2 miliony korun, na které se polovinou podílel také Zlínský kraj. Slouží školám i široké veřejnosti nejen z Valašského Meziříčí, ale také z okolních obcí. V loňském roce na něj zavítalo více než osm tisíc dětí i dalších návštěvníků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x