Na fotbal s Libercem netradičně už dnes

Zápas s Libercem se netradičně uskuteční v úterý. Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - Odložený zápas proti Liberci bude na zlínské Letné pro oba týmy hodně důležitý. Hosté ještě do jarních bojů nezasáhli, o to větší motivaci budou mít. Zlíňané podlehli těsně v sobotu Bohemians 1905 a nebezpečně se přibližují samému spodku tabulky Fortuna ligy.

Jednou z opor ševců byl v Ďolíčku brankář Matej Rakovan. Zachytal velmi dobře, jenže ani to na body po porážce 0:1 nestačilo.

„To už je pryč, je tu nová výzva, musíme se pozitivně naladit a získat sebedůvěru. Domácí zápasy jsou z tohoto pohledu veledůležité,“ ví zkušený brankář moc dobře.

Podle jeho slov byla příprava v našich podmínkách velmi kvalitní a není důvod věšet hlavu, třebaže se pronásledovatelé z dolních pater tabulky přibližují. Zlínské navíc trápí poměrně rozsáhlá marodka.

V tomto směru jsou na tom lépe Liberečtí. Jeden z jejich trenérů Miroslav Holeňák začínal svou hráčskou kariéru právě ve Zlíně, do města se samozřejmě rád vrací.

„Mužstvo má odložená dvě utkání, kluci jsou zdravě nažhavení, samozřejmě chceme v mém rodném městě bodovat, to se nedá nic dělat, třebaže Zlínu přeji jen dobré věci. Uvidíme, jakou roli sehraje jeho marodka, my máme tým zdravý kompletně, mohla by to být malá výhoda,“ má bývalý výborný záložník jasno.

Hodně očekávaný odložený zápas začíná ve Zlíně už dnes v 16.30. Divácká kapacita je pořád omezena na tisícovku, v sobotu se Slováckem už bude moci do hlediště třikrát více fandů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x