Na hostýnskou pouť nedojeli. Při střetu dvou osobáků a traktoru se zranilo pět lidí

Dopravní nehoda u obce Horní Lapač. Foto: HZS ZK
KROMĚŘÍŽSKO - Celkem pět zraněných si vyžádala vážná dopravní nehoda dvou osobních vozidel a traktoru s vlečkou. Ke střetu došlo u obce Horní Lapač směrem na Martinice na Kroměřížsku. Na pouť konanou na Svatém Hostýně tak posádka jednoho z vozidel nedojela.

K nehodě byli vysláni profesionální hasiči z Holešova a ze Zlína. Ti ihned po příjezdu stabilizovali vozidla proti pohybu a poskytli zraněným první předlékařskou péči.

„Jednu ženu z vozidla Renault Thalia museli hasiči vytáhnout ze zadního sedadla s pomocí páteřové desky. Všechny zraněné si poté převzala přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby, které dále hasiči asistovali v ošetřování,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Mezi svědky této vážné nehody byly i tři děti. „Těm hasiči darovali plyšové dráčky Záchranáčky,“ pokračovala Javoříková.

U vozidel hasiči provedli protipožární opatření a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. „Po zdokumentování místa nehody Policií ČR pomohli s naložením vraků na vůz odtahové služby a uklidili vozovku od střepů a úlomků,“ dodala mluvčí hasičů.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x